Na mijn studie sociaal-economische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Utrecht startte ik in 1990 als communicatieadviseur bij NS Infra - later Railinfrabeheer en ProRail - om binnen deze bedrijven het communicatievak niet meer te verlaten. Zo was ik onder andere projectvoorlichter, hoofd Communicatie bij de Hogesnelheidslijn Zuid en senior adviseur voor de RvB  op het gebied van corporate communicatie en relatiemanagement. 

In 2007 ontstond de wens om mijn kennis bij verschillende bedrijven in te zetten. DAN Coenen Communicatie- en Procesmanagement is vanaf 1 maart 2008 een feit. Mijn portfolio geeft een beeld van de opdrachten die ik de afgelopen jaren heb uitgevoerd.

In mijn vrije tijd speel ik piano, ben ik sinds 2005 (bestuurs-)lid en webmaster van Lionsclub Rhijnhart en sinds januari 2019 bestuurslid van de Stichting Vrienden van Oudshoorn, beiden in Alphen aan den Rijn. Als fervent wandelaar geniet ik in alle jaargetijden van de natuur.

Hoe collega's mij omschrijven

Klantgericht, verbindend, resultaat- en oplossingsgericht, pragmatisch, helicopterview, visie, energiek, enthousiast, besluitvaardig, intuitief, diplomatiek, efficiënt, integer, analytisch, sturend, nuchter, betrokken, kartrekker, collegiaal. Goede schrijver. Harde werker.