drs. Daniëlle Coenen

Na mijn studie Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Utrecht heb ik binnen NS Railinfrabeheer en ProRail diverse communicatiefuncties vervuld, zowel uitvoerend als op managementniveau. Intussen ontstond de wens om mijn kennis van communicatie te delen én mijn werkervaring in te zetten bij verschillende bedrijven. Zoals Loesje zegt:' Soms heb je van die dromen die je wakker houden, totdat je ze uitvoert!'

Begin 2008 startte ik DAN Coenen Communicatie- en Procesmanagement.

Het liefste werk ik in een omgeving die in verandering is of die verandering brengt. Om te werken aan draagvlak, met het team en het vak communicatie bezig te zijn. Of om in een complexe context te faciliteren: met goede regie en effectieve communicatie.

De afwisseling in opdrachten geeft mij steeds weer nieuwe inzichten én feedback. Hierdoor blijf ik als mens, manager en adviseur groeien. Via opleidingen heb ik relevante kennis opgedaan: bij de Baak (persoonlijk leiderschap), Schouten en Nelissen (coachopleiding), Nyenrode (masterclasses communicatie en organisatiekunde) en NCOI (verandermanagement).

Sparren en ervaringen delen doe ik ook met de C-club, een groep van 35 professionals met ieder een eigen expertise.

Wat vinden opdrachtgevers en directe collega’s van mij? Daniëlle:

  • is sterk in de strategie en tactisch in de uitvoering (visie, daadkracht, pragmatisch)
  • heeft brede kennis van het communicatie vak maar blijft leergierig
  • is een harde werker met wie de organisatie resultaten boekt
  • is integer, resultaatgericht, energiek, betrokken, toegankelijk en verbindend
  • brengt de omgeving in beweging en laat vooral de ander ‘shinen’

En als ik niet werk?

Speel ik piano, lees, kook en kampeer ik graag, ben ik (bestuurs-)lid en webmaster van Lionsclub Rhijnhart en bestuurslid van de Stichting Vrienden van Oudshoorn. En als fervent wandelaar geniet ik in alle jaargetijden van de natuur!