Na mijn studie sociaal-economische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Utrecht startte ik in 1990 als communicatieadviseur bij NS Infra - later Railinfrabeheer en ProRail - om binnen deze bedrijven het communicatievak niet meer te verlaten. Zo was ik projectvoorlichter bij de aanleg van railinfrastructuur, hoofd Communicatie bij de Hogesnelheidslijn Zuid en senior adviseur op corporate niveau, onder andere verantwoordelijk voor het professioneel opzetten van het bedrijfsbrede relatiemanagement.

In 2007 ontstond de wens om mijn kennis bij verschillende bedrijven in te zetten. DAN Coenen Communicatie- en Procesmanagement is vanaf 1 maart 2008 een feit. Als manager weet ik mensen op alle niveaus met elkaar te verbinden. Analytische vaardigheden gecombineerd met een pragmatische aanpak en inlevingsvermogen zorgen ervoor dat mijn werkwijze gewaardeerd wordt door opdrachtgever en betrokkenen. Mijn portfolio geeft een beeld van de interimopdrachten die ik de afgelopen jaren heb uitgevoerd.

In mijn vrije tijd speel ik piano, ben ik sinds 2005 (bestuurs-)lid en webmaster van Lionsclub Rhijnhart (Alphen aan den Rijn) en sinds januari 2019 bestuurslid van de Stichting Vrienden van Oudshoorn. Als fervent wandelaar geniet ik in alle jaargetijden van de natuur.

Hoe collega's mij vaak omschrijven

Klantgericht, verbindend, resultaat- en oplossingsgericht, pragmatisch, helicopterview, visie, energiek, enthousiast, besluitvaardig, intuitief, diplomatiek, efficiënt, integer, analytisch, sturend, nuchter, betrokken, kartrekker, collegiaal. Goede schrijver.